COVID-19: Update

COVID-19: Update

3 juli 2020

In een eerder stadium brachten wij jullie op de hoogte over het niet doorgaan van de Festival Run Rotterdam op zondag 7 juni 2020. We zijn nog steeds de mogelijkheden aan het bekijken om het evenement te verplaatsen naar een datum later dit jaar en kunnen niet wachten om samen met jullie een onvergetelijke editie te beleven. Echter, door de ontwikkelingen rondom COVID-19 leven we in onzekere tijden. 
 
We begrijpen maar al te goed dat dit voor onzekerheid zorgt en vragen oproept. Is er al een nieuwe datum bekend? Wat als het verbod op evenementen verlengd wordt? Gaat het evenement nog wel door dit jaar? Is het veilig om mee te doen? Nederland is zich aan het aanpassen naar een 1,5 meter samenleving of zoals minister-president Rutte het noemt, ‘het nieuwe normaal’. 

 Vanzelfsprekend staat de gezondheid en veiligheid van onze deelnemers, medewerkers, toeschouwers en andere betrokkenen bij ons altijd op de eerste plaats. We blijven de adviezen van de overheid volgen en zullen de maatregelen nemen die van ons worden gevraagd. Onze wens is om de onzekerheid en vragen weg te nemen, maar daar hebben we tijd voor nodig. Zodra er ontwikkelingen zijn die we met jullie kunnen delen, zullen wij dit via onze officiële kanalen doen. Houd deze in de gaten voor updates en zorg goed voor jezelf en elkaar!

Lees hieronder de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Kijk dan even of je hem kunt vinden in onze FAQ's of neem contact met ons op.


Veelgestelde vragen - COVID-19

Kan ik mij inschrijven voor de Festival Run Rotterdam?

Het is momenteel nog niet mogelijk om je in te schrijven. Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus kunnen we helaas nog geen duidelijkheid geven omtrent de (her)opening inschrijving. Zodra er ontwikkelingen zijn die we met jullie kunnen delen, zullen wij dit via onze officiële kanalen doen. Houd deze in de gaten voor updates.

Wanneer wordt besloten of de Festival Run Rotterdam wel of niet doorgaat op een nieuwe datum later dit jaar?

Achter de schermen zijn we druk aan het inventariseren welke mogelijkheden er zijn om te kunnen voldoen aan de richtlijnen om de Festival Run Rotterdam op een veilige en verantwoorde manier door te laten gaan op een andere datum later dit jaar. Vanzelfsprekend staat de gezondheid en veiligheid van onze deelnemers, medewerkers, toeschouwers en andere betrokkenen bij ons altijd op de eerste plaats. We blijven de adviezen van de overheid volgen en zullen de maatregelen nemen die van ons worden gevraagd. Onze wens is om de onzekerheid en vragen weg te nemen, maar daar hebben we tijd voor nodig. Zodra er ontwikkelingen zijn die we met jullie kunnen delen, zullen wij dit via onze officiële kanalen doen. Houd deze in de gaten voor updates.

Wat gebeurt er indien ik reeds ben ingeschreven, maar de Festival Run Rotterdam alsnog niet doorgaat?

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden rondom COVID-19 blijven in dat geval de startbewijzen van alle ingeschreven en betalende deelnemers, afwijkend van onze algemene voorwaarden, geldig voor de volgende editie. 

Wat als ik niet kan deelnemen op de nieuwe datum?

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden rondom COVID-19 bieden we alle individueel ingeschreven en betalende deelnemers de mogelijkheid om hun startbewijs zonder extra kosten over te dragen. 

Wanneer de nieuwe datum bekend is lanceren we een vraag en aanbod-platform, waarmee je jouw startnummer kunt overdragen aan iemand anders. Mocht je jouw startbewijs via dit platform niet kunnen overdragen, kun je er ook voor kiezen jouw startbewijs nog even te behouden en later nogmaals aan te bieden. Biedt dit geen oplossing? Dan kun je 
contact met ons opnemen o.v.v. jouw bevestigingsnummer.

Indien je bent ingeschreven als onderdeel van een groep of business team kun je deze niet annuleren. De teamcaptain kan jou uit het team verwijderen en een nieuwe deelnemer uitnodigen.

Wat gebeurt er met het bestelde T-shirt van het evenement?

Als het evenement doorgaat, ontvang je dit T-shirt uiteraard.

Als het evenement alsnog niet kan doorgaan, wordt je bestelling van het T-shirt, net zoals het startbewijs doorgezet naar de volgende editie.


Festival Run Rotterdam: COVID-19 update

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de Festival Run Rotterdam en bekijk hier de veelgestelde vragen.

Lees meer