Veelgestelde vragen

Bekijk op deze pagina alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat de onderstaande informatie onder voorbehoud van wijzigingen is.

Inschrijving

COVID-19

COVID-19
Klik hier voor de laatste updates.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?

Als je je hebt ingeschreven, ontvang je automatisch een bevestiging per e-mail. Zorg dus dat jouw e-mailadres correct is ingevuld.

Heb je geen bevestigingsmail ontvangen? Het kans soms even duren voordat je de bevestigingsmail ontvangt. Controleer ook je spam folder als je de e-mail niet binnen 30 minuten hebt ontvangen. Indien je ook daar niets hebt ontvangen, neem dan contact op met de organisatie.

Ik wil gebruikmaken van kleedgelegenheid en tassenafgifte, waar geef ik dit aan?

Bij inschrijvingen t/m 17 mei kun je de tassenafgifte bestellen voor €1,50. Je krijgt dan een startnummer met icoon voor tassenafgifte. De tassenafgifte is geopend van 09.30 tot 16.30 uur. Ben je vergeten de tassenafgifte bij inschrijving te bestellen? Indien er nog ruimte is kun je ter plekke tassenafgifte bij bestellen voor € 2,- (contant af te rekenen).

De kleedgelegenheid is gevestigd op het festivalterrein in het Zuiderpark. De kleedgelegenheid is uitsluitend toegankelijk voor deelnemers, dus niet voor begeleiders. Toegang tot de kleedgelegenheid is alleen mogelijk op vertoon van je startnummer.

Kan ik een event shirt bestellen?

Deelnemers aan Festival Run Rotterdam kunnen zolang de voorraad strekt bij hun inschrijving een event shirt bestellen voor €20,-.

De ontwerpen en maattabellen worden spoedig gepubliceerd.

Hoe bestel ik een coachnummer?

Bij deelnemers aan de 1 km en 2 km is het mogelijk om een coachnummer te bestellen.

Een coachnummer is te bestellen via het online inschrijfformulier voor €2,50. Wanneer je zelf een startbewijs hebt voor de 5 km of 10 km, dan kun je gratis meelopen met het kind.

Krijg ik als student korting op mijn inschrijving?

Studenten krijgen korting bij deelname aan Festival Run Rotterdam. De korting bedraagt €2,00 voor de 10 km en 5 km.


Voorwaarden studenten korting

 • Als student sta je ingeschreven aan een voltijdse dagopleiding aan een Nederlandse universiteit, een Nederlandse HBO-instelling of een Nederlandse MBO-instelling.
 • Je bent tussen de 16 en 30 jaar op de dag van het evenement.
Welke leeftijd moet ik hebben om deel te mogen nemen?

Minimum leeftijd voor deelname:

 • 10 km: 14 jaar
 • 5 km: 12 jaar
 • 2 km: 8 t/m 12 jaar
 • 1 km: 4 t/m 10 jaar
Hoe kan ik mijn inschrijving wijzigen?

Bekijk voor meer informatie over het wijzigen van jouw inschrijving de algemene voorwaarden. Wil je jouw inschrijving wijzigen? Log in met jouw account

Let op: het is niet mogelijk om zelf jouw naam, e-mailadres, geboortedatum of geslacht aan te passen. Neem hiervoor contact op met de organisatie. 

Kan ik mijn afstand wijzigen?

Ja. Van afstand wijzigen is mogelijk mits deze afstand nog niet is uitverkocht. Bij wijziging van de afstand waarvoor ingeschreven is, vindt geen restitutie van inschrijfgeld, of deel daarvan, plaats. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs tussen beide afstanden wordt voldaan.

Stappenplan voor wijzigen afstand

 1. Log in op je account. De link en het wachtwoord hiervoor heb je ontvangen in je bevestigingsmail.
 2. Als je bent ingelogd klik je op “race wijzigen”:
 3. Kies jouw nieuwe afstand en klik op "doorgaan".
 4. Bij wijziging naar een lagere afstand dan waarvoor ingeschreven is, vindt geen restitutie van inschrijfgeld plaats. Bij wijziging naar een hogere afstand dan waarvoor ingeschreven is, dient u het verschuldigde bedrag af te rekenen door op "afrekenen" te klikken.
Kan ik mijn startnummer overdragen aan iemand anders?

Indien je onverhoopt niet kunt deelnemen aan het evenement en toch een startnummer hebt gekocht, kun je je startnummer laten overschrijven op een andere naam.

Het overdragen van een startnummer aan iemand anders is mogelijk tot 5 dagen voor het evenement, tegen een vergoeding van administratiekosten. Deze administratiekosten voor alle onderdelen bedragen € 3,-.

Stappenplan voor overdragen

 1. Log in op je Mylaps account via het online inschrijfformulier op de website. De link en het wachtwoord hiervoor heb je ontvangen in je bevestigingsmail.
 2. Als je bent ingelogd klik je op “registratie overdragen”.
 3. Vul de naam en het email adres in van degene die jouw startbewijs gaat overnemen en klik op “doorgaan”.
 4. Degene die jouw startbewijs overneemt ontvangt nu een mail om de overdracht te voltooien.
 5. De nieuwe persoonsgegevens worden door hem/haar ingevoerd en eventuele producten kunnen nog worden bijgekocht. Let op! Heb jij al producten aangeschaft laat dit degene die jouw startbewijs overneemt dan weten zodat dit niet dubbel wordt besteld.
 6. Als bij de laatste stap is betaald voor de overdracht is de overdracht geslaagd!​
Kan ik mijn inschrijving annuleren?

Jouw inschrijving kan niet meer geannuleerd worden. Indien je staat ingeschreven voor een van de afstanden en verhinderd bent om deel te nemen, wordt het betaalde inschrijfgeld niet gerestitueerd. Ook bij wijziging van de afstand waarvoor ingeschreven is, vindt geen restitutie van inschrijfgeld, of deel daar van, plaats.

Je kunt je startnummer wel overdragen aan iemand anders, lees hier hoe.

Wanneer sluit de inschrijving?

De inschrijving van een onderdeel sluit zodra alle startnummers voor deze afstand zijn uitverkocht.

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Bekijk hier de algemene voorwaarden voor Festival Run Rotterdam.

Festival

Wanneer is Festival Run Rotterdam?

De organisatie heeft besloten om de Festival Run Rotterdam niet door te laten gaan op de geplande datum als gevolg van de recente ontwikkelingen rondom COVID-19 (coronavirus). Lees hier meer informatie.

Kan ik ook zonder startbewijs naar het festival?

Ja dat kan, het festivalterrein is gratis toegankelijk voor iedereen. Wanneer je mee wilt doen met een van de hardloopafstanden dien je je in te schrijven.

Krijg ik mijn startnummer toegestuurd of moet ik hem ophalen?

Startnummer ophalen

Je kunt jouw startnummer op de dag van het festival ophalen bij de startnummers uitgifte in het Zuiderpark met het afhaalbewijs dat je van ons begin juni ontvangt per e-mail.

Download jouw afhaalbewijs uit jouw mail én print het uit. Uitsluitend op vertoon van jouw geprinte afhaalbewijs krijg je jouw startnummer overhandigd. Eventueel kan het startnummer door een ander persoon worden opgehaald in ruil voor het geprinte afhaalbewijs. Het startnummer daarentegen is strikt persoonlijk en mag niet zonder toestemming vooraf van de organisatie aan een ander worden overgedragen. 

Het aan jou toegekende startvak en starttijd staan op jouw afhaalbewijs. Let op: het is dan niet mogelijk om van startvak te wijzigen.

Geen afhaalbewijs ontvangen?

Het is mogelijk dat de nieuwsbrief met het afhaalbewijs in jouw spambox terecht is gekomen. Controleer ook die box. Indien je ook daar niets hebt ontvangen, of je bent afgemeld voor onze nieuwsbrieven, kom dan naar de balie "Kopie afhaalbewijs" op het evenemententerrein, dan ontvang je ter plekke een kopie afhaalbewijs. Het is niet mogelijk om per e-mail nogmaals een afhaalbewijs te sturen.

Openingstijden

 • Zondag 7 juni: Vanaf 9.30 uur

 *Tijden onder voorbehoud van wijzigingen

Waar kan ik mijn event shirt ophalen?

Indien je een event shirt bij jouw inschrijving hebt besteld, kan je deze op zondag 7 juni (vanaf 9.30 uur) ophalen bij het wedstrijdsecretariaat in het Zuiderpark.

Hoe reis ik naar het festival?

Het festival vindt plaats in het Zuiderpark. Het Zuiderpark is goed bereikbaar per OV en er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving. 

Bekijk hier de bereikbaarheidsinfo.

Waar bevindt zich de tassenafgifte?

De tassenafgifte bevindt zich op het festivalterrein in het Zuiderpark.

Waar is de start en finish?

De start en finish van alle afstanden van Festival Run Rotterdam bevinden zich in het Zuiderpark.

In welke startwave start ik?

Begin juni ontvang je per mail welke startwave aan jou is toegewezen. Jouw startwave staat ook op je startnummer. 

Welke verzorging krijg ik onderweg?

Tijdens het evenement staan er waterposten op het parcours. Tip van de organisatie: drink een halfuur voor de start nog water of een sportdrankje dat je gewend bent te drinken. Tijdens de wedstrijd neem je bij elke verzorgingspost een bekertje water aan en drink je dit helemaal op.

Hoe ziet de plattegrond eruit?

Hier kun je de plattegrond van het festival en de parcoursen van de verschillende hardloopafstanden bekijken.

Wat zijn de starttijden?

Bekijk hier het volledige programma van Festival Run Rotterdam.

Word er een finishfoto gemaakt?

Marathon-photos.com is de officiële fotograaf voor de Festival Run Rotterdam. Alle deelnemers aan de 5 km en 10 km worden gefotografeerd op meerdere plekken van het parcours en natuurlijk bij de finish. Ook worden er persoonlijke filmpjes gemaakt. Dus zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera. Op jouw uitslagenpagina staat de link waar jij de foto’s en filmpjes kunt bekijken en bestellen.

Krijg ik een finishcertificaat?

Elke finisher van de 5 km en 10 km krijgt een persoonlijk downloadable finishcertificaat. Deze is te vinden op jouw persoonlijke uitslagenpagina.

Krijg ik een medaille?

Alle deelnemers ontvangen na het passeren van de finishstreep een medaille als herinnering aan het evenement. Bovendien kun je je medaille laten graveren met je naam en eindtijd.

Deelnemers aan de Kids Runs kunnen alleen hun naam laten graveren.

Kan ik na afloop mijn medaille laten graveren?

Wil jij een uniek, persoonlijk aandenken van Festival Run Rotterdam? Laat dan direct na je prestatie jouw medaille graveren met jouw eigen naam en finishtijd! De medaille die je van ons krijgt na de finish, kun je ter plekke laten verbijzonderen bij de graveerstand.

Als jij je uiterlijk 17 mei inschrijft, kun je de gravering van je medaille gelijk bij je inschrijving bestellen. De kosten hiervoor zijn € 6,50. Je kunt er op de dag zelf ook nog voor kiezen om je medaille te laten graveren, de kosten hiervoor zijn dan € 8,00.

De kosten voor de gravering van enkel de naam (deelnemers Kids Runs) bedragen € 5,00 bij inschrijving t/m 17 mei.

Worden er foto's gemaakt?

Marathon-Photos.com is de officiële fotograaf voor de Festival Run Rotterdam. Alle deelnemers worden gefotografeerd op meerdere plekken langs het parcours en natuurlijk op de finish. Ook worden er persoonlijke filmpjes gemaakt. Dus zorg dat je startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera.

Op het festivalterrein zijn ook fotografen aanwezig.

Is er een prijsuitreiking?

Onder het motto 'iedereen is een winnaar' is er geen prijsuitreiking bij Festival Run Rotterdam.

Wat zijn de tijdlimieten?

Hoe lang mag je er over doen?

Afstand   Tijdlimiet
5 km 45 minuten
10 km 80 minuten
Is er tijdregistratie?

Er is een tijdregistratie voor de 5 km en 10 km.

De tijdregistratie wordt gedaan door MyLaps. In het startnummer zit een Bib tag verwerkt waarmee de tijd gemeten kan worden. Deze Bib tag mag niet worden verwijderd of afgeplakt. Het startnummer en de chip kun je na afloop als aandenken bewaren. De Bib tag is niet herbruikbaar tijdens andere evenementen.

MyLaps zal in de uitslag de bruto en netto tijden vermelden. De bruto tijd is de tijd die verstreken is tussen het lossen van het startschot en de aankomst over de eindstreep. De netto tijd is de tijd die verstreken is tussen het passeren van de startlijn van jouzelf en de aankomst over de eindstreep. De netto tijd geeft dus aan wat je werkelijke prestatie geweest is.

Waar bevinden de toiletten zich?

Toiletten vind je op diverse locaties langs het parcours. In het Zuiderpark staan dixi's.

Waar vind ik mijn uitslag?

De uitslagen van de 5 km en 10 km worden direct na afloop op de website gepubliceerd.

Wat is het wedstrijdreglement?

Op ons evenement is het wedstrijdreglement van de Atletiekunie en World Athletics van toepassing.

Mijn uitslag klopt niet, hoe kan ik deze aanpassen?

Voor opmerkingen en vragen over jouw uitslag, stuur een e-mail naar Mylaps Event Timing. Vermeld daarbij je startnummer en eventueel zelf geklokte tijden.

Overig

Hoe bereid ik mij het beste voor op mijn race?

Wil jij je onder begeleiding van een professionele trainer voorbereiden op de Festival Run Rotterdam? Boek dan bij jouw inschrijving gelijk de trainingscursus. De 12-weekse cursus vindt plaats in het Kralingse Bos en wordt verzorgd door atletiekvereniging PAC.

De kosten zijn €48,-.

Trainingsdata:

Maart: 14, 21 en 28
April: 4, 11, 18 en 25
Mei: 2, 9, 16, 23 en 30 

Heb jij je al ingeschreven, maar ben je vergeten de cursus te boeken? Geen probleem! Log in op jouw MYLAPS account en schrijf je alsnog in voor de cursus.

Wat is het goede doel van Festival Run Rotterdam?

Festival Run Rotterdam steunt ook dit jaar Stichting Pink Ribbon. Deelnemers aan de Festival Run Rotterdam kunnen bij inschrijving een bedrag doneren aan Stichting Pink Ribbon of een actiepagina aanmaken.

Meer informatie

Welke leeftijdscategorieën worden er bij Festival Run Rotterdam gehanteerd?

De uitslagen worden zowel per afstand als in leeftijdscatagorie weergeven. Minimale leeftijd per afstand:

 • 10 km: 14 jaar
 • 5 km: 12 jaar
 • 2 km: 8 t/m 12 jaar
 • 1 km: 4 t/m 10 jaar
Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen?

Gevonden voorwerpen worden verzameld bij de tasseninname in het Zuiderpark.

Welke vrijwilligerstaken zijn er en hoe kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?

Dankzij de medewerking en het enthousiasme van vrijwillige medewerkers kan Festival Run Rotterdam succesvol worden georganiseerd. Wij danken alle vrijwilligers bij voorbaat voor hun aanwezigheid en inzet. 

Wil jij ook als vrijwilliger aan de slag? Bekijk de spelregels eerst en kies op welke manier jij bij onze organisatie betrokken wilt zijn. Klik hier voor meer informatie

Wat wordt er medisch geadviseerd?

Adviezen in de voorbereiding en vóór de loop
1. Als je problemen hebt met jouw gezondheid, die een verhoogd risico geven op hart / vaatziekten, zoals overgewicht, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, suikerziekte, al eerder opgetreden hart / vaatziekten, danwel veel voorkomen hiervan in de familie, of indien je vaak blessures hebt, adviseren wij je een sportkeuring op een Sport Medisch Adviesbureau (S.M.A) of sportpoli. Op de website www.sportzorg.nl kun je meer informatie vinden over keuringen, manieren van testen en evt. ook een vragenlijst invullen, m.n ook een cardio/vasculaire vragenlijst. Na invulling daarvan kun je bepalen of het voor jou zinvol is om je op hart / vaatgebied medisch te laten keuren.

2. Kleding en weer:

 • Boven 15 graden en zeker 20 graden moet je je kleden in lichte ventilerende kleding, anders kan het lichaam de warmte niet kwijt en dreigt warmtestuwing. (geen katoen; dat houdt het vocht vast)

 • Bij koud weer (5 graden en voor langzame lopers 10 graden) is een thermo-shirt op de huid de beste keuze. Draag erover heen een dunne, ventilerende laag (geen nylon). Een muts is aan te raden bij een lage gevoelstemperatuur en wind.

 • Strik je veters grondig (dubbele knoop), zorg ervoor dat ze niet los gaan tijdens de wedstrijd.

Opm.: Hoe langzamer je tempo des te meer kleding je nodig hebt (behalve bij ca. 20 graden). Bij wandelen treedt een flinke afkoeling op. De gevoelstemperatuur is met name afhankelijk van wind en vochtigheid. Bijvoorbeeld: Wanneer de temperatuur +10°C is met een matige wind (windkracht 5) dan voelt het aan als +4°C. Is het echter 5°C met een matige wind dan voelt het aan als - 4°C. 

3. Maak een loopschema
Dit is uiteraard afhankelijk van het evenement waaraan je deelneemt.

4. Loop uitsluitend op goed ingelopen ( nooit nieuwe!) schoenen en sokken en let op het wegdek bij iedere training en de wedstrijd. Wissel het links en rechts lopen op de weg af wanneer mogelijk. 

5. Heb je een koortsende ziekte (>39o) in de week vóór het evenement, loop dan niet mee!

Adviezen direct voor en tijdens de loop
1. De hoeveelheid die je drinkt, is afhankelijk van het weer en van transpiratie (dit is zeer individueel). Drink tot 45 minuten voor de start extra. Stop dan met drinken en bezoek nog een toilet. Neem een flesje mee in het startvak (ca. 300 ml.) en drink dat 5-10 min. voor de start leeg. Zo voorkom je dat je onderweg moet plassen. Dorstgevoel is nooit een goede graadmeter. Als je niet gewend bent te drinken, drink dan alleen water: 100-200 ml. elke 15 minuten. Dranken met koolhydraat (5-8%) zijn ook geschikt, zorg dat je per uur ongeveer 70 gram koolhydraten inneemt gedurende de gehele race. Flesjes met afgemeten sportdrank (die je aan een riem meedraagt) kunnen je daarbij helpen. Bij koel weer of wanneer je geen snelle loper bent, neem dan liever energiedranken dan vast voedsel of fruit. Dit laatste blijft te lang in de maag. Hulpregel: het gewichtsverschil tussen voor en na de loop van meer dan 1 kg staat gelijk aan de hoeveelheid drank die je te weinig hebt gedronken. Probeer dit uit bij trainingen!

2. Luister naar je lichaam! Voel je je zich niet lekker, stop dan. Eerste symptomen van uitdroging zijn: kippevel op borst en bovenarmen, rillingen, druk in het hoofd, duizeligheid, later spierkramp, braken en droge huid. Deze verschijnselen kunnen snel overgaan in desoriëntatie en verwarring. Heb je wel eens problemen gehad met uitdroging en/of hoge temperatuur dan heb je meer kans het wederom te krijgen (zeker bij warm weer). Loop dan niet; uitvallen is geen schande!

3. Heb je kuitkramp, loop dan langzaam of wandel, eventueel licht rekken; niet stoppen maar wel extra drinken! Pas op voor uitdroging.

4. Start rustig. Controleer je tempo, elke seconde op de kilometer te hard in het begin van de race, kan aan het einde minutenverlies per kilometer betekenen. Loop je eigen tempo; vermijd tempoverhogingen en sprinten in de laatste kilometers.

5. Stop bij pijn op de borst, abnormale kortademigheid en duizeligheid.

6. Let goed op het wegdek en andere situaties om je heen.

7. Breng vaseline aan op tepels, dijen en andere schuurplekken.

8. Medische informatie over ziekten (bijv. suikerziekte,medicijnen) dien je bij je te dragen, bij voorkeur ook vermeld op de achterzijde van het startnummer. Schrijf daar tevens een telefoonnummer op van een contactpersoon, die tijdens de race bereikbaar is. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer eveneens op de achterzijde van het startnummer.

Adviezen na de loop

1. Drink veel en loop goed uit. Neem eerst te drinken en gebruik daarna een lichte maaltijd (brood, banaan e.d.).

2. Ook de dagen erna regelmatig wandelen en extra drinken, evenals koolhydraatrijke producten. Neem voldoende tijd voor herstel!

3. Bij koud weer direct verkleden en evt. thee of bouillon drinken. Geen alcoholische dranken of koffie.

4. Direct na de finish is het zinvol om ruim te drinken en voldoende koolhydraten te eten om het vocht- en energieverlies weer aan te vullen. Sportdrankjes met koolhydraten, een ruime hoeveelheid water ( >1/2liter) en rijpe bananen of andere vruchten zijn aanraders.

Urgente vragen vlak vóór de wedstrijd

Heb je, ondanks goede voorbereiding en het lezen van de medische voorlichting, nog urgente vragen over training, blessures, voeding etc. op de dagen vóór een loopevenement dan kun je contact opnemen met jouw huisarts.